Innovatieve cloud oplossingen zonder zorgen

functionaliteiten Digitaal Aanmelden & Intake

Onderstaand treft u een overzicht aan van de functionaliteiten van onze cloud-oplossing "Digitaal aanmelden en intake".

Studenten die zich oriënteren op de website, kunnen zich direct digitaal aanmelden tot en met de digitale toelating en inschrijving. Vanaf elk device, vanaf elke locatie.
Digitaal aanmelden

Een module waarmee de student wordt ondersteund tijdens het aanmeldproces. De wizard bevat een aantal (conditionele) stappen zoals opleiding kiezen, persoonlijke gegevens, contactgegevens, gegevens ouder, vooropleidingen en bijzonderheden. Zodra de aanmelding is verzonden krijgt de student een e-mail met een bevestiging, inclusief een opgemaakte pdf met de gegevens van de aanmelding en verdere instructies. De toelatingseisen worden geautomatiseerd gecontroleerd.

Ondersteuning intake

Na de aanmelding volgt de intake. Tijdens de intake wordt nader onderzocht of de student geschikt is om te worden toegelaten tot de gekozen opleiding. Per opleiding kunnen de intake activiteiten die van toepassing zijn worden geconfigureerd. Denk daarbij aan schoolopdrachten en thuisopdrachten die de student zelf kan inplannen. Indien er kosten zijn verbonden aan de intake kunnen deze direct online worden afgerekend. Verder kan na beoordeling worden besloten om een intakegesprek in te plannen. Bij toelating wordt de student digitaal (via webservices) ingeschreven. Indien de student niet wordt toegelaten volgt een afwijzing of eventueel plaatsing op een reservelijst.

Ondersteuning voor mobiel en tablet verhoogt de kans op een inschrijving.

Rappelleren

Rappelleren is het proces van het notificeren van potentiële studenten om de voortgang van het aanmeldproces te bevorderen. Een nachtelijke job voert dagelijks de ingeplande rappels uit zoals: herinneren aan niet voltooide aanmeldingen, kosten voor intake die nog niet zijn betaald, schoolopdrachten die niet zijn ingepland, thuisopdrachten die niet zijn ingeleverd, etc. Het stimuleert de doorstroming en uw medewerkers hoeven niet zelf de studenten aan te sporen om in actie te komen.

Digitale productcatalogus

In deze module wordt alle informatie (metadata, teksten, beeldmateriaal) over uw opleidingen en richtingen vastgelegd. De vastlegging gebeurt per schooljaar waardoor het mogelijk is om gegevens in een volgend schooljaar klaar te zetten en met één druk op de knop beschikbaar te maken voor digitaal aanmelden.

Management informatie

Deze module bevat rapporten en grafische charts. Hiermee krijgt het management inzicht in het aanmeldproces in termen van aantallen en doorlooptijden. U kunt eenvoudig zelf rapportages definiëren. Doordat alle rapportages plaatsvinden per schooljaar blijft historie bewaard en worden trends snel inzichtelijk.